Napisao Stipe   |   Objavljeno u 6. zarada  |           

7 Najvećih eCommerce Poslovnih Prodaja – Prodajte Svoje Poslovanje za Milijune

Tweetanje Slika za Dodatno IsticanjeKada ljudi čuju za ecommerce, prvo o čemu pomisle jest o web stranici namijenjenoj maloprodaji. Zapravo, ecommerce se sastoji od svega što ima veze s elektroničkim trgovanjem proizvodima ili uslugama. To obuhvaća sve vrste plaćanja, ecommerce softver, obradu od treće strane kao i sve ostalo što ima veze s kupnjom i prodajom elektroničkim putem.

Razlog zbog kojeg prolazimo kroz ove osnovne informacije jest radi prikazivanja količine ecommerce poslovnih prilika koje su vam dostupne te nakon toga da vam pokažemo koliko su te mogućnosti dugoročno isplative. U ovom članku vidjet ćemo neke od najvećih ecommerce prodaja te steći uvid u potencijalnu zaradu ostvarivu s tvrtkom koja je izravno uključena u poslovanje putem interneta.

#1 PayPal.com – Prodan za 1.5 Milijardi $

Godina osnutka: 1998

Godina prodaje: 2002

PayPal je e-commerce tvrtka koja se bavi obradom novaca i transferom novca diljem interneta. Široko je rasprostranjena, posluje u većini zemalja svijeta i najveća je alternativa za korištenje tradicionalnih metoda prijenosa. 3. listopada 2002. godine eBay ju je kupio za 1.5 milijardi dolara. Tijekom godina PayPal je izrastao u tvrtku koja ima prihode (2002.) koji iznose nekoliko milijardi dolara a raste i dalje. Ono što je nekad bio samo procesor plaćanja za male transakcije pretvorio se u multi-milijardersku mega tvrtku.

#2 Billmelater.com – Prodan za 1.2 Milijardi $

Godina osnutka: 2000

Godina prodaje: 2008

Bill Me Later je opcija plaćanja koja je ponuđena na puno poznatih web stranica. Ona nudi kupcima liniju revolving kredita koji im omogućuje obavljanje online kupovine bez korištenja kreditne kartice. PayPal je kupio Bill Me Later 7. studenog 2008. godine za 1.2 milijardi dolara.

#3 Zappos.com – Prodan za 1.2 Milijardi $

Godina osnutka: 1999

Godina prodaje: 2009

Zappos je online trgovina koja prodaje obuću i odjeću. Sjedište joj je u Las Vegas-u, u Nevadi. Tvrtka je osnovana od strane Nicka Swinmurn-a, a uprihodila je više od 8 milijuna dolara u roku 2 godine. Tvrtka trenutno ostvaruje više od 1 milijarde dolara godišnjeg prihoda. Stranica je kupljena od strane Amazon-a u srpnju 2009. godine. Tvrtku su kupili za oko 1.2 milijarde dolara. Kada je Nick prvotno došao na ideju o online prodaji cipela, investitori su ga gotovo odbili rekavši kako im se to ne isplati. Sada je online trgovina postala jedna od najvećih na svijetu.

#4 Endeca.com – Prodan za 1.075 Milijardi $

Godina osnutka: 1999

Godina prodaje: 2011

Endeca je prodana 18. listopada 2011. godine za 1.075 milijardi dolara. Kupila ju je tvrtka Oracle Corporation. Endeca prodaje ecommerce pretraživanje, pretraživanje poduzeća, poslovnu inteligenciju i aplikacije za upravljanje korisničkim iskustvom. Ova međunarodna tvrtka je tijekom godina napredovala pružajući ecommerce i druge usluge svojim klijentima te je prepoznata i priznata kao pionir u svojoj industriji.

#5 Shopping.com – Prodan za 620 Milijuna $

Godina osnutka: 1998

Godina prodaje: 2005

Shopping.com je usluga uspoređivanja cijena koja koristi web stranice iz pet zemalja. Izvorni naziv tvrtke je Dealtime.com, a osnovana je u Izraelu 1998. godine od strane D.Nuhum Sharfam-a i Amir Ashkenazi-a. Izvorno je bila model za preuzimanje klijenata za praćenje promjena cijene određenih proizvoda. Obavještavali bi klijente o sniženjima. Ideja je evoluirala te su kupljeni od strane eBay-a za 620 milijuna dolara.

#6 Half.com – Prodan za 318 Milijuna $

Godina osnutka: 1999

Godina prodaje: 2000

Half.com omogućuje prodavačima prodaju proizvoda koji imaju ISBN, UPC ili druge vrste i načine brojanja zaliha. Ograničili su broj dopuštenih kategorija, ali to nije spriječilo njihovu stranicu u pridobivanju ogromne popularnosti u vrlo kratkom roku. Stranica je kupljena 13. lipnja 2000. godine od strane eBay-a za 318 milijuna dolara.

#7 Stubhub.com – Prodan za 310 Milijuna $

Godina osnutka: 2000

Godina prodaje: 2007

StubHub je trgovina koja kupcima pruža usluge i mogućnost kupovine karata za koncerte, sportska događanja, kazališne predstave i razne druge događaje. Trenutno je najveća svjetska trgovina za online kupovinu karata. Tvrtka odbija otkriti svoje financijske podatke ali su rekli da svake sekunde prodaju po jednu kartu te da su u 2012. godini svaki mjesec imali preko 15 milijuna posjetitelja. Tvrtku je preuzeo eBay 10. siječnja 2007. godine za 310 milijuna dolara.

 


Postavite Svoj Komentar

Morate se prijavite se kako biste komentirali.

 

Dobrodošli na Dnevnik Pobjednika!

Prijavite se i primajte novosti o najnovijim trendovima, najboljim rješenjima i strategijama koje će vaš marketing pretvoriti u izvor zarade!

Poštujemo Vašu privatnost.