Napisao Stipe   |   Objavljeno u 4. bloganje  |           

4 Vrste Google Slova Koji Će Izdići Vaš Blog

4 Vrste Google Slova Koji Će Izdići Vaš BlogKada je u pitanju čitljivost Vašeg bloga, ključno je odabrati dobra slova, postaviti ih u odgovarajuću veličinu te pravilno razmaknuti redove teksta.

Na žalost, tu mnogi blogeri znaju narušiti dizajn svog bloga. Ključne pogreške obično su:

  • Fancy slova naslova.
  • Sitna slova
  • Zgurane linije/redovi.

Sve navedeno Vašem čitatelju uvelike otežava život.

Kako smo svjesni ogromne konkurencije koja želi pridobiti pozornost Vaših čitatelja, nemojmo joj dodatno olakšavati ostvarenje cilja nemarnim dopuštanjem odlaska čitatelja s Vašeg bloga na njihov zbog otežane vidljivosti i čitljivosti.

Lijepa slova su lako uočljiva, lako čitljiva i omogućavaju da čitatelj pročita članak do samog kraja, nakon čega će poduzeti novu akciju koja ih zadržava na vašoj web stranici. Dobre vijesti kod izbora sjajnih slova za Vaš blog su da je to iznimno lako za postići jer je sve što trebate učiniti maksimalno pojednostaviti stvari. Pa čak ih učiniti i dosadnima.

Pogledajte recimo Copyblogger web stranicu. Vjerujem da su ti ljudi postavili standard u industriji kada je u pitanju iskustvo čitatelja. Primijetit ćete da za pisanje naslova koriste jako jednostavna sans – serif slova u kombinaciji sa serif slovima za ispisivanje teksta unutar samih članaka na blogu.

Ostale stvari koje utječu na čitljivost, bez obzira koliko dobra slova koristite, su razmak redova i razmak odlomaka. Razmak redova od 1.65 i prostor od 25px nakon odlomaka je, bez obzira koja slova koristite,  prilično sigurna postavka za bilo koji blog.

Najbolje Google Slovne Kombinacije

Naposljetku, ono što ste čekali – kombinacije slova koje će izdići Vaš blog iznad ostalih.

Sve ih se, već posebno dizajnirane i spremne za uporabu može pronaći na Google Fonts. Najvažnije je da su sva slova jednostavna za primjenu unutar Vaše web stranice. Sve što je potrebno jest uključiti jedan red koda i to je to.

U niže navedenim kombinacijama prvo su navedena slova za ispis naslova dok su druga slova za ispis tijela članka.

#1 Lato + Roboto

Lato + Roboto

#2 Oswald + Lato

Oswald + Lato

#3 Raleway + Exo

Raleway + Exo

#4 Ubuntu + Raleway

Ubuntu + Raleway

Jednu stvar kod gore navedenih kombinacija ćete svakako primijetiti, a to je da niti jedna od kombinacija nije posebno napadna, a to je upravo ono što ih čini izvrsnima. Nitko neće obraćati veliku pozornost na slova koja koristite na stranici već će se okupirati čitanjem korisnih sadržaja koji namijenjeni upravo njima.


Postavite Svoj Komentar

Morate se prijavite se kako biste komentirali.

home povratak na vrh

 

Dobrodošli na Dnevnik Pobjednika!

Prijavite se i primajte novosti o najnovijim trendovima, najboljim rješenjima i strategijama koje će vaš marketing pretvoriti u izvor zarade!

Poštujemo Vašu privatnost.