Napisao Stipe   |   Objavljeno u 4. bloganje  |           

10 Najpopularnijih Sigurnosnih WordPress Dodataka

10 Najpopularnijih Sigurnosnih WordPress DodatakaKada je riječ o sigurnosti, postoje dvije vrste web administratora. Prva uključuje one WordPress administratore koji pretrpavaju svoje blogove sa svim mogućim sigurnosnim dodacima, dok su drugi oni koji su sretni u neznanju o raznim internetskim opasnostima. Tu prije svega mislim na hakere, zlonamjerne kodove i spamove. Tako da oni niti ne znaju zašto bi im sigurnosni dodatak uopće bio potreban.

Bez obzira kojoj vrsti vi pripadali, niže sam naveo popis sigurnosnih dodataka o kojima bi svi web administratori trebali razmisliti za dodati na vlastitu WordPress stranicu:

#1 Simple Backup

Ovaj WordPress dodatak je razvijen s ciljem stvaranja i preuzimanja sigurnosne kopije vaše WordPress stranice. Napomena: Simple Backup dodatak stvara poseban katalog  u korijenu vašeg WordPress kataloga – uobičajenog naziva ‘simple-backup’ za backup datoteka. Ponekad je potrebno ručno napraviti spomenuti katalog (u slučaju da se pojavi obavijest o pogrešci).

Potrebno je imati: PHP 5.2 ili višu verziju, WordPress 3.3 ili noviju verziju, Linux server, mysqldump (za backup baze podataka) i tar, zip, grzip ili bzip (za kompresiju datoteke).

#2 Ask Apache Password Protect

Ovo je jedan vrlo neobičan sigurnosni dodatak. Za razliku od ostalih sličnih dodataka, njegov rad nije aplikativno baziran nego je više baziran na mrežnoj razini i ne koristi php kako bi spriječio napade jer s radom započinje puno prije samog php-a. Ask Apache Password Protect je razvijen za sprječavanje napada prije nego li se uopće stigne do vašeg bloga.

Potrebno je imati: Apache web server i hosting podršku za .htaccess datoteke.

#3 Login Dongle

Nitko se neće moći prijaviti osim vas. Jednostavno kao dan! Login Dongle dodatak štiti vaše podatke za prijavu uz pomoć sigurnosnog pitanja kao dodatnog sloja sigurnosti.
Napomena: Vaša stranica za prijavu ostaje nepromijenjena, a ”napadači” neće znati kako pogoditi odgovor na vaše sigurnosno pitanje. Čak i ako koriste vaše računalo i preglednik koji automatski ispunjava prijavu, ta se osoba i dalje neće moći prijaviti! Možete ga instalirati s bilo kojim drugim dodatkom za prijavu.

Potrebno je imati: WordPress 1.0 ili noviju verziju.

#4 Sideways8 Custom Login and Registration

Ovaj dodatak je dizajniran na način da vi i vaši korisnici, unutar vašeg WordPress-a, nikada ne vidite ugrađenu opciju za prijavu, formular za registraciju i opciju za resetiranje lozinke.

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju.

#5 Exploit Scanner

Ovaj dodatak će pregledati vaše WordPress datoteke i baze podataka kako bi pronašao bilo kakve naznake zlonamjernih aktivnosti. On također preispituje i vaše aktivne dodatke i njihove nazive. Ne morate se bojati – on neće brisati ništa sam. Vi ste taj koji će donijeti odluku!

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju.

#6 WordPress AntiVirus

To je jedan iznimno jednostavan dodatak za korištenje. On će automatski i redovito pratiti bilo kakve zlonamjerne poteze te vas upozoriti na eventualne napade. Posjeduje višejezičnu potporu.

Potrebno je imati: PHP 5.1 i WordPress 2.8.

#7 WebsiteDefender

WebsiteDefender dodatak je besplatni WordPress dodatak koji vam nudi popis korisnih sigurnosnih opcija. Među njima su: skeniranje vašeg bloga radi osiguravanja sigurnosnih pogrešaka, nudi jednostavna sigurnosna rješenja skrivajući vašu WP inačicu, provjerava dozvole vaših datoteka, uklanja WP Generator Meta oznaku iz jezgre koda itd.

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju, PHP 5.

#8 WordPress HTTPS (SSL)

Ovaj dodatak je stvoren kao instant, sveobuhvatno  rješenje (uključuje privatne i zajedničke SSL-ove, sigurnost admin panel sučelja kao i ‘djelomično šifrirane’ rezultate pogrešaka) za vaš WordPress SSL.

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju.

#9 Anti-spam Dodatak

Ovaj dodatak automatski i neprimjetno blokira spam unutar vaših post komentara kako za korisnike tako i za administratore. S njime možete zauvijek zaboraviti na spamove.

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju.

#10 Theme Authenticity Checker

To je dodatak koji je u stanju skenirati sve vaše tematske datoteke i dati vam uvid u postojanje bilo kakvih sumnjivih ili neželjenih skrivenih kodova. Izvrstan je alat za izbjegavanje neželjenog oglašavanja. Prije brisanja bilo kojeg djela koda iz izvorne datoteke vaše teme, predlažem vam da se obratite autoru same teme kako biste dobili određene dodatne informacije o njemu.

Potrebno je imati: WordPress 3.3 ili noviju verziju.


Postavite Svoj Komentar

Morate se prijavite se kako biste komentirali.

 

Dobrodošli na Dnevnik Pobjednika!

Prijavite se i primajte novosti o najnovijim trendovima, najboljim rješenjima i strategijama koje će vaš marketing pretvoriti u izvor zarade!

Poštujemo Vašu privatnost.