Napisao Stipe   |   Objavljeno u 3. dizajn  |           

10 Najbolje Dizajniranih Blogova u 2011. Godini

“Oooh, ovo je već druga priča!“ Točno tako, posljednji redizajn Dnevnika Pobjednika je nešto posebno. Ovim se dizajnom vidi koliki naglasak stavljam na dobar izgled, visoku funkcionalnost i samu promociju sadržaja. Vezano uz redizajn moga bloga, donosim vam inspirativnu listu 10 najbolje dizajniranih blogova u 2011. godini.

Kriteriji za Dobar Blog Dizajn

Kako bih što bolje eliminirao subjektivnost, počeo sam sa ovih pet kriterija za dobar blog dizajn.

  • Jednostavnost – Je li jednostavan?
  • Web Dizajn Standardi – Prati li standarde web dizajna kao što su tamna slova na svijetloj pozadini, jasno uočljive naslove, korištenje skladnih linija…?
  • Posvećenost Detaljima – Postoji li dosljednost u dizajnu u vidu savršenosti piksela?
  • Jednostavna Navigacija – Mogu li lagano naći i koristiti meni, linkove, te ostale navigacijske komponente?
  • Sjećanje – Mogu li se sjetiti, nakon napuštanja stranice kako je ona izgledala?
++++

10 Najbolje Dizajniranih Blogova u 2011.

Ne prema nekom posebnom redoslijedu, već ugrubo grupirani prema stilovima dizajna i pedmetima radnje odgovarajućih blogova, ovdje se nalazi 10 najbolje dizajniranih blogova u 2011. godini.

1. Freelance Switch

Veliki, boldirani naslovi, suptilno korištenje sjena te praktički nevidljivi gradienti, FreelanceSwitch.com je jedan od najboljih.

+++++

2. Copyblogger

Copyblogger.com je primjer jednostavnog, solidnog i iskrenog blog dizajna. Čim ste se našli na stranici, točno znate gdje ćete kliknuti.

+++++

3. Pearsonified

Poput Copyblogger-a, Pearsonified.com je prelijep u svoj svojoj jedostavnosti te privlačan sa svojim nježnim bojama.


+++++

4. KISSmetrics Blog

KISSmetrics Blog radi sjajan posao kombiniranjem modernih elemenata dizajna a pri tome zadržava profesionalnost prema svome uglavnom korporativnom ciljanom tržištu.


+++++

5. AVC

AVC.com je super-čist i koristi malo veća slova od prosjeka koja ga čine ugodnijima za čitanje.


+++++

6. Startup Quote

StartupQuote.com je elegantan baš kao i sam njegov izgled. Njihova predanost jedinstevom prikazivanju citata je ono što ih čini takvima kakvi jesu – elegantni.


+++++

7. The Next Web

TNW radi također sjajan posao uključivanjem oglasa bez prevelikog odvlačenja pozornosti od čistog, navigacijski jednostavnog dizajna.


+++++

8. Business Insider

Ako ste pročitali koji članak na BusinessInsider.com, primjetili ste kako je stranica dizajnirana kako bi vas zadržala na svome sadržaju.


+++++

9. Webs Blog

Izgleda sjajno, ali je Webs Blog također neprimjetno integriran s ostatkom stranice bez obzira na na potojeće poddomene.


+++++

10. Go Media

Uz pomno postavljene slojeve slika, dizajn jednostavno viri iz ekrana teko da je teško zaboraviti dozajn GoMediaZine.com-a.


+++++

I To je to!

Ako znate za neki blog dizajn koji sam propustio, a trebao sam ga uvrstiti među prvih deset, molio bih vas da te svoje favorite stavite u odjeljak za komentare koji se nalazi ispod.

++++

Postavite Svoj Komentar

Morate se prijavite se kako biste komentirali.

 

Dobrodošli na Dnevnik Pobjednika!

Prijavite se i primajte novosti o najnovijim trendovima, najboljim rješenjima i strategijama koje će vaš marketing pretvoriti u izvor zarade!

Poštujemo Vašu privatnost.